Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Plan Klink schrikt investeerder af'

Verschillende ziekenhuizen denken dat de plannen van minister Ab Klink van Volksgezondheid investeerders zou kunnen afschrikken. Dit schrijft het Financieele Dagblad na rondvraag bij verschillende ziekenhuizen.

Klink denkt erover om een nieuwe rechtsvorm in te voeren waarbij een ziekenhuis als maatschappelijke onderneming beperkte mogelijkheden krijgt om rendement aan investeerders uit te keren. Volgens ziekenhuizen zou dit investeren minder aantrekkelijk maken.

Kwestie van wennen

Bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Medisch Centrum Haaglanden laat zich in het Financieele Dagblad wel positief uit over de mogelijkheden tot aantrekken van kapitaal. "Ik denk dat er best investeerders te vinden zijn. Het is een kwestie van wennen." (Financieele Dagblad)

Lees ook:

- Klink bemoeilijkt winst aan derden
- Ziekenhuizen met bouwplannen raken in de knel
- CTG: ‘Afschrijvingstermijn ziekenhuis verkorten’

Links:

- Financieele Dagblad

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.