Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Medische staf IJsselmeer wantrouwt bestuur

Specialisten van de medische staf van de IJsselmeerziekenhuizen hebben het vertrouwen in de tijdelijke raad van bestuur opgezegd. Dat lieten artsen van de ziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad vrijdag in een brief aan de raad van toezicht weten.

Volgens de specialisten schiet bestuursvoorzitter Norbert Hoefsmit tekort en toont hij 'geen enkele empathie naar patiënten in de regio'. De artsen vinden dat de raad van bestuur meer aanacht heeft voor de financiële kant van de verkoop van de IJsselmeerziekenhuizen dan voor de patiëntenzorg.

De medische staf vraagt de toezichthouders in de brief Hoefsmit direct te vervangen. Ze zijn ervan overtuigd dat bij voldoende functioneren van de tijdelijke raad van bestuur de operatiekamers van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord al in oktober weer gebruikt hadden kunnen worden. De specialisten stellen verder in de brief dat zij niet op de hoogte waren van het rapport over de luchtkwaliteit in de operatiekamers. Die werden in september gesloten, omdat de lucht er niet steriel was. (ANP)

Lees ook:

IJsselmeerziekenhuizen opent ok's maandag weer
Nieuwe toezichthouders voor IJsselmeerziekenhuizen
Uitstel voor overname IJsselmeerziekenhuizen

Administrator

2 reacties

  • no-profile-image

    Lachende derde

    zolang de specialisten zich niet in hun eigen ziekenhuis willen laten behandelen moeten ze de hand in eigen boezem steken

  • no-profile-image

    Nurse

    Eerst er een ptje van maken en nu aan de klaag muur staan : ongeloofwaardig de mediescha staf in het Ijsselmeerziekenhuis

Of registreer u om te kunnen reageren.