Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Medische staf IJsselmeer wantrouwt bestuur

Specialisten van de medische staf van de IJsselmeerziekenhuizen hebben het vertrouwen in de tijdelijke raad van bestuur opgezegd. Dat lieten artsen van de ziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad vrijdag in een brief aan de raad van toezicht weten.

Volgens de specialisten schiet bestuursvoorzitter Norbert Hoefsmit tekort en toont hij ‘geen enkele empathie naar patiënten in de regio’. De artsen vinden dat de raad van bestuur meer aanacht heeft voor de financiële kant van de verkoop van de IJsselmeerziekenhuizen dan voor de patiëntenzorg.

De medische staf vraagt de toezichthouders in de brief Hoefsmit direct te vervangen. Ze zijn ervan overtuigd dat bij voldoende functioneren van de tijdelijke raad van bestuur de operatiekamers van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord al in oktober weer gebruikt hadden kunnen worden. De specialisten stellen verder in de brief dat zij niet op de hoogte waren van het rapport over de luchtkwaliteit in de operatiekamers. Die werden in september gesloten, omdat de lucht er niet steriel was. (ANP)

Lees ook:

IJsselmeerziekenhuizen opent ok’s maandag weer

Nieuwe toezichthouders voor IJsselmeerziekenhuizen

Uitstel voor overname IJsselmeerziekenhuizen

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.