Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Verlies Kruiswerk West-Veluwe leidt tot ontslagen

De Edense thuiszorgorganisatie Kruiswerk West-Veluwe (KWV) heeft ontslag aangevraagd voor dertien medewerkers. De vakbonden Abvakabo, NU'91, RMU en de Unie Zorg en Welzijn hebben woedend gereageerd op dit besluit.

Kruiswerk West-Veluwe heeft de betroffen dertien medewerkers de wacht aangezegd zonder eerst met de bonden te overleggen. Aangezien het aantal gedwongen ontslagen minder dan twintig bedraagt voelde het KWV zich hiertoe niet verplicht. De thuiszorgorganisatie verkeert financieel in zwaar weer en heeft een reddingsplan opgesteld om de financiële positie te verbeteren. Onderdeel van het plan is het aantal ondersteunende medewerkers terug te dringen.

Verlies door fusie

Eerder gaf het bestuur van de werkmaatschappij van KWV al aan zicht te beraden op de mogelijkheid om zich los te koppelen van Philadelphia. KWV was een positief draaiende instelling die na de fusie met Philadelphia Zorg verlies ging draaien. De fusie met de landelijke zorgaanbieder Stichting Philadelphia Zorg, heeft volgens KWV niet de besparing opgeleverd die werd verwacht. Daarnaast geeft KWV toe ook niet op tijd geanticipeerd te hebben op de veranderde wet- en regelgeving. (Zorgvisie - Jolande den Hollander)

Lees ook:

Kruiswerk West-Veluwe wil los van Philadelphia Zorg
Ophef over fusieplannen Philadelphia
Geen toestemming voor fusie Espria
Evean, Philadelphia en Woonzorg Nederland dichter bij fusie

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.