Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verlies Kruiswerk West-Veluwe leidt tot ontslagen

De Edense thuiszorgorganisatie Kruiswerk West-Veluwe (KWV) heeft ontslag aangevraagd voor dertien medewerkers. De vakbonden Abvakabo, NU'91, RMU en de Unie Zorg en Welzijn hebben woedend gereageerd op dit besluit.

Kruiswerk West-Veluwe heeft de betroffen dertien medewerkers de wacht aangezegd zonder eerst met de bonden te overleggen. Aangezien het aantal gedwongen ontslagen minder dan twintig bedraagt voelde het KWV zich hiertoe niet verplicht. De thuiszorgorganisatie verkeert financieel in zwaar weer en heeft een reddingsplan opgesteld om de financiële positie te verbeteren. Onderdeel van het plan is het aantal ondersteunende medewerkers terug te dringen.

Verlies door fusie

Eerder gaf het bestuur van de werkmaatschappij van KWV al aan zicht te beraden op de mogelijkheid om zich los te koppelen van Philadelphia. KWV was een positief draaiende instelling die na de fusie met Philadelphia Zorg verlies ging draaien. De fusie met de landelijke zorgaanbieder Stichting Philadelphia Zorg, heeft volgens KWV niet de besparing opgeleverd die werd verwacht. Daarnaast geeft KWV toe ook niet op tijd geanticipeerd te hebben op de veranderde wet- en regelgeving. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Kruiswerk West-Veluwe wil los van Philadelphia Zorg

Ophef over fusieplannen Philadelphia

Geen toestemming voor fusie Espria

Evean, Philadelphia en Woonzorg Nederland dichter bij fusie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.