Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meavita kreeg al eerder liquiditeitssteun

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft het afgelopen najaar Meavita Nederland al liquiditeitssteun gegeven. Meavita gaat nog een verzoek indienen voor 11 miljoen euro. Onlangs wees de NZa het verzoek om 11 miljoen euro balanssteun af, omdat de continuïteit van zorg niet in gevaar is.
Meavita kreeg al eerder liquiditeitssteun

De Zorgautoriteit wees Meavita wel op de mogelijkheid om liquiditeitssteun aan te vragen. Dat is een vorm van steun waarbij zorgorganisaties vervroegd afschrijven op de waarde van hun vastgoed. Van de NZa krijgen ze in de tarieven een hogere vergoeding voor kapitaallasten. Over het extra geld dat zorginstellingen zo ontvangen, mogen ze vrijelijk beschikken. Meavita heeft zo de afgelopen maanden al liquiditeitssteun ontvangen, verklaart financieel directeur Cis Marring. De NZa bevestigt dit. Meavita en de NZa willen wil niet kwijt om hoeveel dat precies gaat.

Liquiditeitssteun

Marring wijst erop dat de liquiditeitssteun een positieve balans in de toekomst alleen nog maar belangrijker maakt, omdat Meavita het geld dat is bedoeld voor kapitaallasten, nu gebruikt voor andere doeleinden. In de toekomst lopen die kosten door, terwijl er dan geen inkomsten meer tegenover staan.

Zorgkantoren

Meavita heeft nog 11 miljoen euro liquiditeitssteun nodig voor een herstelplan. Het verzoek moet ondertekend te zijn door zorgkantoren. Dat is nog niet gebeurt. Meavita moet eerst in gesprek met banken. Als die niet over de brug komen, dan zal Meavita het verzoek nog dit jaar indienen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

NZa beslist over miljoenensteun Meavita
Akkoord Menzis en Meavita Nederland
Massaontslag dreigt bij Meavita Nederland

Administrator

Gerelateerde tags

7 reacties

 • no-profile-image

  Dietje

  Ze moeten zich schamen hoe ze met het personeel omgaan.De ene dag een brief in de handen drukken dat je op (zwarte)lijst staat en dan de volgende dag zeggen dat het een misverstand is. Maar de top is geen velden of wegen te bekennen ERG zwak laat dan ook zien dat je ballen hebt. Nee het vertrouwnen in de direktie hebben we niet meer. Deze kunnen beter iets anders op gaan zoeken. Want van zorg hebben ze geen verstand en ook niet van hoe ze met mensen om moeten gaan.

 • no-profile-image

  leida

  volgens mij moet er flink in de top bij meavita gesnoeid worden.

 • no-profile-image

  wilma

  Uiteindelijk is het bij meavita niet veel anders als bij heel veel andere grote zorginstellingen, de top zetelt in het gouden laantje, terwijl degene die het eigenlijke werk doen, aan het eind van hun salaris een stuk maand overhouden!! Gewoon drastisch inkrimpen die top,.....

 • no-profile-image

  Gerard

  Het wordt hoog tijd dat er eens in het management van Meavita wordt gesnoeid, al die "agenda dragers" leven op kosten van de uitvoering, grootheidswaanzin heeft te lang geregeeerd.

 • no-profile-image

  Marie

  we krijgen zo langzamerhand het idee dat het een strefhuis is

 • no-profile-image

  Hans

  Zou het voor deze mega organisaties niet beter zijn om te bezuinigingen op hun kosten? Besparingen in inkoopkosten kan hier behoorlijk in bijdragen

 • no-profile-image

  werkmiep

  Als ze dan maar niet nog meer op personele kosten gaan bezuinigen want we werken ons al te pletter.

Of registreer u om te kunnen reageren.