Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bewoners terug na brand in tehuis

Circa 40 bewoners van verpleeghuis Sancta Maria in Zevenbergen, die na de brand van zondag in een sporthal en hotel hebben geslapen, zijn weer thuis. Honderd anderen gaan vandaag terug. Zij slapen vannacht in andere tehuizen waar ze sinds zondag zijn ondergebracht.

Het verpleeghuis werd zondagavond ontruimd nadat er een grote brand was uitgebroken. Het vuur begon in een technische ruimte en sloeg over naar de linnenkamer. Er is niemand gewond geraakt. De bewoners zijn eerst naar een sporthal gebracht.

Bewoners terug

Voordat de eerste groep bewoners weer naar huis mocht, werd door het RIVM de luchtkwaliteit in het verpleeghuis onderzocht. Die is goed, zegt het RIVM. De 66 mensen die woonden in het deel dat door de brand is verwoest, kunnen niet meer terug naar Sancta Maria. Voor hen wordt woonruimte in een andere zorginstelling gezocht. (NOS)

Lees ook:

Brandschade ziekenhuizen groeit explosief
Bewoners zorgcentrum na brand terug naar huis
Bussemaker wil aandacht voor brandveiligheid
Achmea wil brandveiligheid zorg vergroten

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.