Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meer stageplaatsen voor doktersassistenten

Huisartsen moeten meer stageplaatsen bieden aan doktersassistenten. Op die manier kan het tekort aan assistenten worden aangepakt. Dat concludeert kenniscentrum Calibris in een onderzoek dat donderdag is gepresenteerd.

Calibris heeft het onderzoek samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging uitgevoerd .
Vier op de vijf huisartenposten in Nederland heeft een vacature voor een huisartsassistent. Van alle huisartsenpraktijken heeft een kwart een doktersassistent nodig.

Praktijkervaring

Vorig jaar waren er 1400 stageplaatsen voor 3200 leerlingen die praktijkervaring moesten opdoen. Volgens de onderzoekers hebben veel huisartsen geen tijd om zich over de stagiairs te ontfermen. Doktersassistenten zijn echter juist nodig om de huisarts te vrijwaren van allerhande tijdrovende administratieve rompslomp. De arts krijgt meer tijd om zich bezig te houden met patiënten als hij of zij voldoende ondersteuning heeft. (ANP)

Lees ook:

Stagefonds Zorg deze week van start
Arts moet toestemming vragen voor inkijken epd
Extra stageplekken in Groningen en Drenthe

Administrator

2 reacties

 • no-profile-image

  knutje

  IK ben huisarts als de instituten zorgen voor een betere opleiding die past in de praktijk en als ze zorgen voort intelligentere stagiaires dan wil ik best weer eens gaan opleiden ,maar het niveau van stagiaires en van opleiden is huilen..........

 • no-profile-image

  sonja ploeg

  Misschien een idee om het tekort eens van de andere kant te bekijken,waarom zo'n tekort aan assistentes?
  Ik werk nu 8 jaar als zelfstandig assistente en mijn hulp in de huishouding verdiend meer !!!!

Of registreer u om te kunnen reageren.