Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

GGZ-patiënt zwaargewond bij brand in Emmen

Een 36-jarige man is gisteravond zwaargewond geraakt bij een brand in een ggz-kliniek in Emmen. Het vuur ontstond rond elf uur in de kamer van de man, die in een kliniek achter het Scheper Ziekenhuis was opgenomen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brand was anderhalf uur later geblust. Het slachtoffer werd na reanimatie overgebracht naar het naastgelegen ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het met hem gaat. (ANP)

Lees ook:

Bewoner verzorgingscentrum dood door brand
Man overleden in ggz-kliniek
Ontslagen bij ggz-instelling Arkin na dood patiënt

Administrator

9 reacties

 • Kanty

  Ik heb daar 3 jaar terug 7 weken gezeten op de gesloten afdeling. Ze waren best aardig. Sommigen niet, maar dat heb je overal. Ik heb het verhaal gehoord van een medebewoonster. Zij vertelde dat niemand iets had gedaan, en dat vind ik vreselijk.

 • no-profile-image

  wijnand beukema

  Ik kan je verzekeren Kaatje dat dit niet het geval is. Moeder en zus van Frank zijn nu al ruim 2 jaar met de zaak bezig en aan het eind van hun Latijn. Wat ze willen is een soort van genoegdoening, denk ik, en natuurlijk er voor zorgen dat zoiets nooit weer kan gebeuren.

 • no-profile-image

  kaatje

  althans dat hoorde ik van anderen, maar dat zal toch wel niet.

 • no-profile-image

  kaatje

  alleen al het feit dat de moeder met een letselschade advocaat bezig is zegt al genoeg, dat je over de dood van je zoon nog financiel gewin moet halen, diep triest. de zaak op zich is vreselijk, maar er nog geld uit slaan is nog erger.

 • no-profile-image

  wijnand beukema

  Het interne onderzoek is bijna afgerond. Er blijken heel veel afwijkingen van het protocol te zijn. De moeder en zus van Frank onderzoeken de mogelijkheden van een strafzaak.

 • no-profile-image

  Manon

  Weet iemand meer van deze "zaak"?

  Is hier sprake van grove nalatigheid of van dood door schuld?

  groetjes manon

 • no-profile-image

  daan

  Er is daar de afgelopen 1,5 jaar
  al 2 keer eerder brand geweest.
  Patienten lopen soms een halve dag in hun blote kont over de afdeling zonder dat er iemand ingrijpt. Voor de andere patienten vreselijk om te zien.

 • no-profile-image

  Alaska

  Ik heb twee weken geleden het genoegen gehad op de gesloten afdeling van de GGZ in Emmen te mogen logeren en ik kan beamen dat er binnen deze afdeling van de GGZ wel meer mis is. Er werkt (op een enkele uitzondering na) een compleet uitgeblust team, waarvan de meeste teamleden liever niet uit hun veilge kantoortje komen, behalve om te roken of iemand in de isoleercel te gooien........

 • no-profile-image

  wijnand beukema

  De persoon in kwestie is een goede vriend van mij. Hij is zondag, mede op ons advies gedwongen opgenomen en heeft vervolgens geen medicijnen gekregen en is ook niet gesepareerd. Zoals ik de zaak beoordeel is er sprake van grove nalatigheid.
  ir. Wijnand Beukema
  Assen

Of registreer u om te kunnen reageren.