Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inspectie onderzoekt De Zorgboog

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) grijpt in bij De Zorgboog, de Brabantse zorgaanbieder met 2800 medewerkers. De IGZ komt langs naar aanleiding van “een ernstige melding” door de familieleden van een verpleeghuisbewoner van De Zorgboog, aldus een persvoorlichter van de inspectie.

Onlangs vroegen alle elf verpleeghuisartsen om een diepgravend onderzoek door de IGZ. Zij meldden niet langer de medische eindverantwoordelijkheid te kunnen dragen voor de zorg in de verpleeghuizen van de organisatie. De artsen zegden ook het vertrouwen op in bestuursvoorzitter Bert Koeneman, maar hebben hun verklaring opgeschort totdat de raad van toezicht een eigen onderzoek presenteert. Tot die tijd dragen zij ook nog steeds de medische eindverantwoordelijkheid. Ook dit is volgens de inspectie een reden voor het onderzoek.

Open brief De Zorgboog

De organisatie heeft als reactie een open brief op de website gepubliceerd. "De afgelopen weken wordt dit voor iedereen binnen en buiten De Zorgboog nog eens extra versterkt door de negatieve berichtgeving in de media", staat in de brief. "Die wekken de indruk dat de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening schrikbarend achteruit holt en dat de Zorgboogdirectie verkeerde prioriteiten stelt. Verder zou met het vertrek van Hans van den Bosch ook de menselijke kant van de zorg zijn verdwenen. Er zou ook een angstcultuur heersen en De Zorgboog zou kampen met ernstige financiële problemen. Wij, Centrale Cliëntenraad, Ondernemingsraad, Raad van Bestuur en Raad van Toezicht, herkennen De Zorgboog niet in dit beeld." (Zorgvisie - Nico van Wijk)

Lees ook:

Toezichthouders De Zorgboog starten onderzoek
Verpleeghuisartsen De Zorgboog willen inspectiebezoek
Personeel De Zorgboog beraadt zich op acties
Cliëntenstop bij De Zorgboog

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.