Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

’s Heeren Loo presenteert jaarcijfers

Het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording en de Jaarrekening van gehandicaptenzorginstelling ’s Heeren Loo verschijnen begin juni. De organisatie meldt hierop vooruitlopend in een persbericht dat de grote reorganisatie van 2009 met succes is afgerond.
’s Heeren Loo presenteert jaarcijfers

’s Heeren Loo heeft vorig jaar haar raad van bestuur afgeslankt en de sectoren opgeheven. De ondersteunende afdelingen zijn nu gebundeld in een shared service center, de behandeldiensten en vastgoedactiviteiten zijn in aparte werkmaatschappijen ondergebracht en de medezeggenschap voor medewerkers, cliënten en ouders is op een nieuwe leest geschoeid. Zo is een werkorganisatie gecreëerd waarin de zorgeenheden worden ondersteund op basis van dienstverleningsovereenkomsten.

Zorgzwaartepakketten

Naast de reorganisatie was de invoering van de zorgzwaartepakketten (ZZP’s) een belangrijk onderwerp in 2009 voor ’s Heeren Loo. De ZZP’s zorgden voor een structurele verruiming van zorggelden.

Vastgoed

In 2009 pleegde ’s Heeren Loo ook een inhaalslag op het gebied van vastgoed. Voor vierhonderd cliënten werden nieuwe woningen opgeleverd en voor circa 180 cliënten nieuwe dagbestedinglocaties. Voormalige instellingsterreinen worden stap voor stap omgevormd tot woonwijken waar mensen met en zonder verstandelijke beperking naast elkaar wonen. Door de kredietcrisis namen de risico’s in de bouwsector stevig toe. Sommige projectontwikkelaars en partners hadden financiële problemen. Daarom zijn diverse samenwerkingsovereenkomsten herzien. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

's Heeren Loo wil alle isoleercellen sluiten
OM eist tbs in zaak 's Heeren Loo
Omzet gehandicaptenzorg groeit flink
Postbodes stappen over naar gehandicaptenzorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.Of registreer u om te kunnen reageren.