Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’s Heeren Loo presenteert jaarcijfers

Het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording en de Jaarrekening van gehandicaptenzorginstelling ’s Heeren Loo verschijnen begin juni. De organisatie meldt hierop vooruitlopend in een persbericht dat de grote reorganisatie van 2009 met succes is afgerond.
’s Heeren Loo presenteert jaarcijfers

’s Heeren Loo heeft vorig jaar haar raad van bestuur afgeslankt en de sectoren opgeheven. De ondersteunende afdelingen zijn nu gebundeld in een shared service center, de behandeldiensten en vastgoedactiviteiten zijn in aparte werkmaatschappijen ondergebracht en de medezeggenschap voor medewerkers, cliënten en ouders is op een nieuwe leest geschoeid. Zo is een werkorganisatie gecreëerd waarin de zorgeenheden worden ondersteund op basis van dienstverleningsovereenkomsten.

Zorgzwaartepakketten

Naast de reorganisatie was de invoering van de zorgzwaartepakketten (ZZP’s) een belangrijk onderwerp in 2009 voor ’s Heeren Loo. De ZZP’s zorgden voor een structurele verruiming van zorggelden.

Vastgoed

In 2009 pleegde ’s Heeren Loo ook een inhaalslag op het gebied van vastgoed. Voor vierhonderd cliënten werden nieuwe woningen opgeleverd en voor circa 180 cliënten nieuwe dagbestedinglocaties. Voormalige instellingsterreinen worden stap voor stap omgevormd tot woonwijken waar mensen met en zonder verstandelijke beperking naast elkaar wonen. Door de kredietcrisis namen de risico’s in de bouwsector stevig toe. Sommige projectontwikkelaars en partners hadden financiële problemen. Daarom zijn diverse samenwerkingsovereenkomsten herzien. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

’s Heeren Loo wil alle isoleercellen sluiten

OM eist tbs in zaak ’s Heeren Loo

Omzet gehandicaptenzorg groeit flink

Postbodes stappen over naar gehandicaptenzorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.