Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MC Groep wil Emmeloord verkopen

De MC Groep wil het gebouw van het ziekenhuis in Emmeloord verkopen en terughuren van de koper.
MC Groep wil Emmeloord verkopen

Het ziekenhuisgebouw Dokter J.H. Jansencentrum in Emmeloord is te groot voor de MC Groep, voorheen de IJsselmeerziekenhuizen. Circa de helft van de 14.000 vierkante meters staat leeg.

MC Emmeloord

De verkoop betekent niet dat de MC Groep stopt met het ziekenhuis in Emmeloord. De MC Groep wil 5000 vierkante meters huren van de nieuwe eigenaar. Drie andere medische huurders huren 2000 vierkante meters. De huidige huuropbrengst bedraagt 740.000 euro op jaarbasis.

Sale-and-lease-back

De zogeheten ‘sale-and-lease-back’-constructie gebeurt vaak bij kantoorgebouwen, maar komt in de gezondheidszorg nog maar sporadisch voor, legt Feddo Bosveld van de verkopende makelaar DTZ Zadelhoff uit. Een geslaagd voorbeeld van sale-and-lease-back in de zorg deed Zadelhoff bij de verkoop van de private verslavingskliniek U-Center in Limburg aan de ING.

Onvolwassen markt

Bosveld: “De zorg is een onvolwassen markt, omdat er referenties ontbreken waarmee kopers kunnen inschatten wat de risico’s zijn en wat een goede prijs is. Grote institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen, zijn daarom nog een beetje huiverig.”

Multifunctioneel gezondheidszorgcentrum

Volgens Bosveld is het gebouw bij uitstek geschikt om huisartsen, GGD en organisaties voor welzijn, ouderenzorgen en kinderopvangonder één dak te brengen. Maar ook andere maatschappelijke bestemmingen – educatief, religieus of cultureel – zijn denkbaar. Bosveld sluit niet uit dat de gemeente daarbij een rol kan spelen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

MC Groep boekt half miljoen winst
MC Groep en St. Jansdal vormen BV in Dronten
Ziekenhuis start mobiele radiologieafdeling

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    foxy

    En wie wil deze bouwval dan wel kopen en wat moet het kosten? Creativiteit is zeker nodig voor sloop of verbouwing, lees: renovatie...

Of registreer u om te kunnen reageren.