Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Roze wooncomplex voor ouderen in 2013

De bouw van een Amsterdams wooncomplex voor homoseksuele ouderen begint in 2013. Dit maakte wethouder Andrée van Es van diversiteit en integratie vrijdag bekend. Eind vorig jaar zag het er nog naar uit dat het wooncomplex waarvan de bouw dit jaar zou beginnen, er helemaal niet zou komen wegens de economische crisis.
Roze wooncomplex voor ouderen in 2013

Van Es is blij dat woningcorporatie Rochdale en zorgorganisatie Osira het project alsnog hebben weten vlot te trekken. Ze noemt de bouw van het roze wooncomplex met 24 eenheden van zeer groot belang voor de stad. Van Es wil tevens de reguliere zorg voor ouderen homovriendelijk maken. Daarom subsidieert de gemeente Amsterdam dit jaar de werkgroep Roze Mokum, die zich inzet voor homovriendelijke zorg. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Woonvoorziening 'roze' ouderen van de baan
Tolerantiescan voor roze oudernzorg van start
Weinig aandacht voor 'roze' ouderen in zorginstellingen
Verstandelijk beperkte homo's varen mee tijdens Gay Pride

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hansjek

    Er zijn al erg veel verzorgings-en verpleeghuizen, waar homo's welkom zijn. Ik gun iedereen een eigen woning, maar we zijn net blij om van katholieke, protestante, vrouwenbejaardenhuizen enz. enz. af te zijn. Intergreren iedereen!!

Of registreer u om te kunnen reageren.