Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Sigaar als oorzaak dodelijke brand verzorgingshuis

Een brandende sigaar is 'hoogstwaarschijnlijk' de oorzaak geweest van de brand die dinsdagavond het leven kostte van de bewoner van een verzorgingshuis in Oirschot.
Sigaar als oorzaak dodelijke brand verzorgingshuis
Foto: Stockxchng

Bestuurder Arnold Vosters van Joris Zorg heeft dat woensdagmiddag gezegd.

Roken

Het was bekend dat het 83-jarige slachtoffer regelmatig een sigaartje rookte op zijn kamer, vertelde de locatiedirecteur. De politie noemt de smeulende sigaar 'aannemelijk' als oorzaak. Er is in ieder geval geen sprake van een misdrijf of kortsluiting, aldus een woordvoerder. Er komt geen nader onderzoek.

ANP

Gerelateerde tags

2 reacties

  • Willems

    Een sigaar uit eigen doos is dodelijk.

  • adje rem

    Zijn er geen regels overtreden ? Was of is dit een incident ? Alleen bij deze bewoner ? Mij lijkt een preventief onderzoek ZEKER noodzakelijk , vooral in het belang van de veiligheid van de overige bewoners ? ? Maar ja , hier is in meerdere opzichten sprake van ....sterfteWINST ? ?

Of registreer u om te kunnen reageren.