Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Hans Becker brengt Humanitas-filosofie naar China

Het Architecten- en Stedenbouwkundige bureau KuiperCompagnons uit Rotterdam heeft een ‘Memorandum of Understanding’ getekend voor samenwerking met de Chinese miljoenenstad Shenzhen. De bekende ouderenzorgvernieuwer Hans Becker is president commissaris van de raad van commissarissen van KuiperCompagnons.
Hans Becker brengt Humanitas-filosofie naar China

Een delegatie van de stad Shenzhen (16 miljoen inwoners) heeft Becker, oud-bestuurder van ouderenzorgorganisatie Humanitas, uitgenodigd naar China te komen. Becker praatte daar over samenwerking en gaf lezingen en presentaties over de Nederlandse aanpak. Met het tekenen van een ‘Memorandum of understanding’ hoopt het bureau Kuipercpmpagnons een start te kunnen maken met tallozen projecten op het gebied van ouderenzorg. Dit alles binnen de ‘extended family’ filosofie waarmee Becker furore heeft gemaakt in de Nederlandse ouderenzorg.

Projectontwikkeling

KuiperCompagnons is een Nederlands architecten en stedenbouwkundige bureau met projecten in de hele wereld , waaronder in China. Shenzhen is een jonge stad in het zuiden met de ambitie om de meest geavanceerde ouderenzorg van China te ontwikkelen. Grote projectontwikkelaars participeren in projecten voor de ontwikkeling van speciale huisvesting en faciliteiten voor ouderen.


Uitdaging

China staat voor een immense uitdaging om, na jaren van één-kind-politiek, voor een groep van 260 miljoen senioren te zorgen. De oude aanpak, waarbij de grootouders introkken bij hun kinderen, past niet meer in het moderne China. De combinatie van carrière maken en zorg voor ouders is voor jongere generaties vaak zwaar. Jongeren zoeken dan ook naar mogelijkheden om hun ouders zo goed mogelijk onder te brengen.

2 reacties

  • adje rem

    Bedenk te laat dat hijzelf en zijn companen eigenlijk het beste EXPORTprodukt zouden zijn . Wel even de bonussen in yuan herrekenen ! !

  • adje rem

    Ene J.v.d. Oever van Vierstroom kan dan ook fijn de maandelijkse verplichte mantelzorg exporteren ? ?

Of registreer u om te kunnen reageren.