Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

VU ontwikkelt blended hulpverlening voor verhelpen depressie

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam heeft een geautomatiseerde digitale psychotherapeut tegen depressie ontwikkeld die online en via een mobiele telefoonapplicatie wordt aangeboden, de zogeheten blended hulpverlening.
VU ontwikkelt blended hulpverlening voor verhelpen depressie

De cursus, genaamd BAS (Behavioral Activity Scheduling) is gebaseerd op de al bestaande gedragsactivatie-behandeling. Gedragsactivatie is gebaseerd op gedragstherapie.

Mobiele telefoon

BAS bestaat uit vijf blokken die via een website en via software op een mobiele telefoon uitgevoerd worden. Gedurende de cursus leren deelnemers technieken om hun stemming en dagelijkse activiteiten in de gaten te houden en om de relatie tussen deze twee te zien. Daarna leren de deelnemers het aantal plezierige activiteiten te verhogen en meer positieve sociale interactie met hun omgeving te hebben. De geautomatiseerde coach geeft tips en feedback over de vorderingen gebaseerd op de informatie die de deelnemer invult. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

VU zoekt proefkonijnen innovatieve anti-depressiecursus
Online depressiebehandeling onder de basisverzekering
Online zelfhulp werkt nauwelijks bij ernstige depressie

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.