Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VU ontwikkelt blended hulpverlening voor verhelpen depressie

Annelies Vermeulen
De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam heeft een geautomatiseerde digitale psychotherapeut tegen depressie ontwikkeld die online en via een mobiele telefoonapplicatie wordt aangeboden, de zogeheten blended hulpverlening.
VU ontwikkelt blended hulpverlening voor verhelpen depressie

De cursus, genaamd BAS (Behavioral Activity Scheduling) is gebaseerd op de al bestaande gedragsactivatie-behandeling. Gedragsactivatie is gebaseerd op gedragstherapie.

Mobiele telefoon

BAS bestaat uit vijf blokken die via een website en via software op een mobiele telefoon uitgevoerd worden. Gedurende de cursus leren deelnemers technieken om hun stemming en dagelijkse activiteiten in de gaten te houden en om de relatie tussen deze twee te zien. Daarna leren de deelnemers het aantal plezierige activiteiten te verhogen en meer positieve sociale interactie met hun omgeving te hebben. De geautomatiseerde coach geeft tips en feedback over de vorderingen gebaseerd op de informatie die de deelnemer invult. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

VU zoekt proefkonijnen innovatieve anti-depressiecursus

Online depressiebehandeling onder de basisverzekering

Online zelfhulp werkt nauwelijks bij ernstige depressie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.