Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Sanofi-aventis introduceert internettoepassing voor borstkankerpatiënten

Het Oncologiecentrum van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+) zal als eerste Care Companion van Sanofi-aventis gaan inzetten bij vrouwen met borstkanker. Care Companion is een interactieve internettoepassingen die 24 uur per dag inzicht geeft in het ziektebeeld en een persoonlijk zorgpad biedt.
Sanofi-aventis introduceert internettoepassing voor borstkankerpatiënten

Care companion is een persoonlijke internetpagina waarin de individuele patiënt een overzichtelijke weergave van haar persoonlijk zorgpad ziet. Daardoor krijgt de patiënt een beter inzicht in de diagnose, het ziekteverloop, het persoonlijke behandelplan en de nazorg. Een bibliotheek met betrouwbare informatie over de aandoening en de behandeling kan worden geraadpleegd. De afspraken met zorgverleners staan altijd overzichtelijk op een rij. Ook kan de patiënt informatie delen met naasten of lotgenoten. Care companion is een systeem dat ingericht kan worden naar de persoonlijke wensen en behoeften van patiënt en zorgverleners. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Sitebezoekers Martini Ziekenhuis denken mee met internetstrategie
Arts volgt patiënt via internet
Internetbehandeling helpt mensen van slaappillen af

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.