Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuis heeft gemiddeld 18,5 functioneel applicatiebeheerders

In een gemiddeld ziekenhuis zijn tenminste 18,5 applicatiebeheerders nodig voor het functioneel applicatiebeheer. Dat schrijft M&I/Partners op basis van best practices uit de ICT Benchmark Ziekenhuizen.
Ziekenhuis heeft gemiddeld 18,5 functioneel applicatiebeheerders

In de praktijk hebben ziekenhuizen echter een grotere hoeveelheid applicatiebeheerders, schrijft M&I Partners. Dat betekent waarschijnlijk dat zij veel innovaties doorvoeren of systemen gebruiken met een hoge functioneel applicatiebeheerlast.

Verpleegkundige ICT'er

Het komt voor dat functioneel applicatiebeheerders in een ziekenhuis doorgroeien vanuit een verplegende rol. De beheerder heeft dan vaak een HBO-niveau als verpleegkundige en aanvullende ICT opleidingen gevolgd. Het voordeel van een dergelijk traject is de grote affiniteit met de zorg en de gebruikers en de eigen ervaring.

Opleidingsniveau

Bij applicaties waar men veel contact met artsen heeft is het volgens de benchmark belangrijk dat functioneel applicatiebeheerders beschikken over goede communicatie vaardigheden en minimaal een HBO denkniveau. Bij applicaties met een laag bedrijfskritisch karakter en een smaller toepassingsgebied volstaat vaak een MBO niveau. Deze functioneel applicatiebeheerders hebben
in de praktijk minder te maken met mutaties in de werkprocessen of de software, kritische gebruikers en raakvlakken met andere toepassingen of innovaties. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Spaarne Ziekenhuis ontvangt prijs van HIMSS voor EPD
Ikazia Ziekenhuis start met iSOFT Patiënt Service Portaal
Kleine ziekenhuizen houden bestaansrecht

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.