Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Westfriesgasthuis krijgt award voor automatisering patiëntendossiers

Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft de Stage 6 EMRAM Award van HIMSS Analytics Europe (HAE) ontvangen. HAE vindt dat het Westfriesgasthuis door de ziekenhuisbrede automatisering een voorbeeld is voor andere Europese ziekenhuizen.
Westfriesgasthuis krijgt award voor automatisering patiëntendossiers

Het Westfriesgasthuis werkt samen met ChipSoft, ontwikkelaar en leverancier van het ziekenhuisinformatiesysteem/EPD CS-EZIS.Net. Nic Kaldenbach, manager ICT: ‘Dankzij de continue optimalisering van de functionaliteit van de EPD’s van ChipSoft kunnen alle diagnostiek, onderzoeken en verslaglegging digitaal worden verwerkt. Dat heeft als positief gevolg dat resultaten sneller beschikbaar zijn en vanaf elke geautoriseerde werkplek benaderbaar. Daarnaast voorkomt het onjuistheden, zoals dubbel ingevoerde gegevens en overschrijffouten door onleesbare handschriften.’

Integratie

HAE benadrukt de kracht van het Westfriesgasthuis door in het rapport te spreken over een hoogtepunt als het gaat om ‘de integratie van vele klinische protocollen en zorgpaden, dat als een Best Practice-voorbeeld kan dienen voor andere Europese ziekenhuizen. Dit heeft het ziekenhuis voor een groot deel te danken aan een indrukwekkende mate van structuur in de klinische informatie’.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Lees meer:

Interview met Nic Kaldenbach over veiligheid op ict-gebied (PDF) (Artikel uit Zorgvisie Glossy 2011)

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  Liselottte

  Meer dan de helft van de ziekenhuizn werkt met Chipsoft,
  knap dat ze deze Award hebben gewonnen. Maar hoe zit het dan in ide nadere ziekenhuizen met dezelfde software?

 • no-profile-image

  Edwin van der Meer

  Proficiat met dit prima resultaat dat de patiënte zorg zeker ten goede komt

 • no-profile-image

  Hans Kedzierski

  Een grote felicitatie waard!

 • no-profile-image

  Mr. R. M. Dalmijn

  Wat een mooi compliment, zal zeker zijn positieve weerslag in de zorg voor patiënten hebben. Hoop dat ook de diverse afdelingen Zorginkoop van de zorgassuradeuren deze ontwikkeling zullen willen waarderen.

Of registreer u om te kunnen reageren.