Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Veghelse huisarts heeft praktijk weer 'op orde'

De praktijk van huisarts Jean Marie Bonnet in Veghel gaat maandag weer open. De praktijk moest in juli op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dicht omdat er veel schortte aan de hygiëne. Op zijn voicemail meldt Bonnet dat zijn praktijk vanaf maandag weer open is.
Veghelse huisarts heeft praktijk weer 'op orde'

Volgens het Brabants Dagblad heeft de huisarts een brief op zijn deur bevestigd. Daarin staat dat hij zijn praktijk “helemaal up-to-date” heeft wat betreft hygiëne en veiligheid. De arts hield afgelopen zaterdag open huis om zijn patiënten de verbeteringen te laten zien.

Inspectie

Volgens de IGZ voldeed onder meer de wijze waarop de huisarts zijn instrumenten reinigde niet aan de normen. Ook werd de praktijk niet vaak genoeg schoongemaakt. In de tas die de arts gebruikte bij het afleggen van visites trof de inspectie medicijnen aan die ruim over de datum waren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Veghelse huisarts wil praktijk weer openen
Steunbetuigingen voor onhygiënische huisarts
Inspectie sluit onhygiënische huisartsenpraktijk

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.