Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meldpunt onderbezetting zorg in zomer

De beroepsorganisatie van verpleegkundigen NU'91 heeft op internet een meldpunt geopend waarop verplegend personeel melding kan maken van problemen door onderbezetting in de zomervakantie. Dat liet de organisatie maandag weten.

Volgens de organisatie moet in veel gevallen hetzelfde werk in de zomer met minder mensen worden gedaan omdat personeel vakantie opneemt. NU'91 maakt zich zorgen dat dit ten koste gaat van de continuïteit en kwaliteit van de zorg in instellingen. "De eerste knelpunten zijn al gesignaleerd'', zo liet de bond maandag weten.

Problemen

Om problemen in kaart te brengen, vraagt de beroepsorganisatie zorgmedewerkers hiervan melding te maken via de website van de vakbond. "NU'91 bundelt alle reacties en gaat als dat nodig is in gesprek met werkgevers, politiek en inspectie. Maar we zullen bovenal aantonen dat het anders moet. Patiënten, cliënten en zorgmedewerkers mogen niet de dupe worden van een gekortwiekte personeelsbezetting tijdens de zomerperiode.'' (ANP)

Lees ook:

'Personeelsafspraak ziekenhuizen is kartelvorming'
Ziekenhuisgroep gaat personeelstekort te lijf
Vakbond akkoord met cao ziekenhuizen

Administrator

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  carla bouwens

  het is zo jammer dat het merendeel v.d. verstandelijk gehandicapten zelf geen reactie op uw enquête kunnen geven... dan zouden wij pas echt kunnen vernemen hoeveel problemen er met hun persoonlijke verzorging zijn!!

 • no-profile-image

  W. Orbid

  Alleen in SLV wordt OR ver buiten de deur gehouden.

 • no-profile-image

  William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

  Alle ziekenhuizen in NL hebben verplicht ( WOR ) Ondernemingsraden. Aan hun de taak om de vinger aan de pols te houden bij onderbezetting op de werkvloer!Controle op o.a. Werkdruk; Arbeidsomstandigheden; Arbeidstijden; Overwerk; etc..
  Namens NU91 zitten er ook Leden in de OR van de Ziekenhuizen.

Of registreer u om te kunnen reageren.