Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Medewerkers AMC voor 2,8 miljoen in het zonnetje gezet

Het AMC heeft het afgelopen weekeinde de RAI afgehuurd voor een personeelsfeest dat 2,8 miljoen euro kostte. Dat meldt Het Parool gisteren.
Medewerkers AMC voor 2,8 miljoen in het zonnetje gezet

Ongeveer twaalfduizend mensen bezochten het feest waar onder andere Marco Borsato, Karin Bloemen, Ali B. en Liesbeth List een optreden gaven. Ook was er een modeshow van Mart Visser.

In het zonnetje

Binnen de ziekenhuismuren en op internet klinkt de vraag of zo’n groot feest wel slim is in tijden van bezuiniging. Een woordvoerder van het ziekenhuis laat tegenover Zorgvisie weten dat er al 25 jaar geen groot feest is geweest voor de personeelsleden. “Werknemers krijgen geen kerstpakketten of bonussen. Om de personeelsleden toch een beetje in het zonnetje te zetten, heeft de directie drie jaar geleden besloten om per maand per werknemer geld apart te houden voor een feest. Na drie jaar loopt het bedrag aardig op.”

Ziekenhuis gewoon open

Tijdens het personeelsfeest bleef het ziekenhuis overigens gewoon open. “We wilden dat zoveel mogelijk mensen het feest konden bijwonen, maar het is onmogelijk om elke afdeling te sluiten. Er zijn altijd mensen die liever blijven doorwerken, zoals dat ook met Kerst of Oud en Nieuw gaat.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

NMa doet inval bij AMC en het VU medisch centrum
Blumenthal: ‘Ziekenhuiseten moet feestje worden voor ouderen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 reacties

 • no-profile-image

  Johan

  Wat een gezeur zeg. Dit soort grote ziekenhuizen hebben een grote personeelspopulatie en dit bedrag is nog beperkt. Inefficient werken in de zorg kost ons met zijn allen een veelvoud van dit bedrag. Gun die werknemers toch 1 x per 25 jaar iets leuks.

 • no-profile-image

  Arthur

  @monique

  Kijk, gelukkig zijn er nog mensen die hier verder over nadenken dan te gaan vallen over zo'n geldbedrag. Helemaal goed gedaan, het is de medewerkers van harte gegund!

 • no-profile-image

  Ad

  Helemaal mee eens > Keihard werken mag beloond worden, ook op deze manier.

 • no-profile-image

  Monique

  Dat is dus een bedrag van afgerond €234 per bezoeker.
  Dat verspreid over drie jaar is een bedrag van €78 per jaar. Verder krijgt men geen kerstpakketten of bonussen. Wat mij betreft erg karig, dus. En dat in een sector waar de werkdruk hoog is, en de ene bezuinigings- en reorganisatie ronde de ander opvolgt. Het is ze van harte gegund!

 • no-profile-image

  anton

  ik vind dit in tijden waarin binnen de zorg geschraapt moet worden en waar mensen uren in hun eigen vuil liggen niet kunnen
  Niets ten nadele van de medewerkers, die moeten in het zonnetje gezet worden, maar dat kan ook bescheidener.

Of registreer u om te kunnen reageren.