Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Medewerkers AMC voor 2,8 miljoen in het zonnetje gezet

Mark van Dorresteijn
Het AMC heeft het afgelopen weekeinde de RAI afgehuurd voor een personeelsfeest dat 2,8 miljoen euro kostte. Dat meldt Het Parool gisteren.
Medewerkers AMC voor 2

Ongeveer twaalfduizend mensen bezochten het feest waar onder andere Marco Borsato, Karin Bloemen, Ali B. en Liesbeth List een optreden gaven. Ook was er een modeshow van Mart Visser.

In het zonnetje

Binnen de ziekenhuismuren en op internet klinkt de vraag of zo’n groot feest wel slim is in tijden van bezuiniging. Een woordvoerder van het ziekenhuis laat tegenover Zorgvisie weten dat er al 25 jaar geen groot feest is geweest voor de personeelsleden. “Werknemers krijgen geen kerstpakketten of bonussen. Om de personeelsleden toch een beetje in het zonnetje te zetten, heeft de directie drie jaar geleden besloten om per maand per werknemer geld apart te houden voor een feest. Na drie jaar loopt het bedrag aardig op.”

Ziekenhuis gewoon open

Tijdens het personeelsfeest bleef het ziekenhuis overigens gewoon open. “We wilden dat zoveel mogelijk mensen het feest konden bijwonen, maar het is onmogelijk om elke afdeling te sluiten. Er zijn altijd mensen die liever blijven doorwerken, zoals dat ook met Kerst of Oud en Nieuw gaat.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

NMa doet inval bij AMC en het VU medisch centrum

Blumenthal: ‘Ziekenhuiseten moet feestje worden voor ouderen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. Wat een gezeur zeg. Dit soort grote ziekenhuizen hebben een grote personeelspopulatie en dit bedrag is nog beperkt. Inefficient werken in de zorg kost ons met zijn allen een veelvoud van dit bedrag. Gun die werknemers toch 1 x per 25 jaar iets leuks.

  2. Lees alle reacties
  3. Dat is dus een bedrag van afgerond €234 per bezoeker.
    Dat verspreid over drie jaar is een bedrag van €78 per jaar. Verder krijgt men geen kerstpakketten of bonussen. Wat mij betreft erg karig, dus. En dat in een sector waar de werkdruk hoog is, en de ene bezuinigings- en reorganisatie ronde de ander opvolgt. Het is ze van harte gegund!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.