Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Kuipers kiest het perfecte moment om te vertrekken

Wat weet Ernst Kuipers wat Nederland niet weet? De voortijdig opgestapte demissionaire minister van VWS houdt van concrete resultaten, maar wilde blijkbaar niet een paar maanden wachten totdat duidelijk is of het transformatiegeld de zorg in beweging zou zetten. Of pronken met de regioplannen én de concentratie van de oncologie en hart-vaat die deze maand duidelijk moeten worden. Wist hij dat de rechter zijn beslissing over de concentratie kinderhartchirurgie zou vernietigen?
Ernst Kuipers Door Martijn Beekman 1 Zv
Minister Ernst Kuipers door Martijn Beekman, Rijksoverheid
Premium

Samenwerking en concentratie in de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Politiek heeft aan mas het hazenpad gekozen na ruim 3 jaar schandalig corona beleid . Ook Kuipers heeft no ta bene als demissionair minister van VWS getekend voor een permanente pandemie wet bij een van de meest corrupte organisaties als de WHO ,waarvan de directeur Tedros een extreem dubieuze verleden heeft .De WHO die grotendeels in handen is van mister prik . Bill Gates . Ook Kuipers voelt zich kennelijk meer prettig op eigen werkterrein, en neemt de vlucht in een organisatie in injectie industrie .
   Vanuit de linkse ( o.a D.66 ) macht is vrijwel alles afgebroken en uit handen gegeven aan een ondemocratische organisatie als het WEF en de WHO met aan het hoofd Klaus Schwab . Deze volgt de agenda 20 30 . Met een onvoorstelbare onzinnige doelen , met o.a. de klimaat kaart wordt gespeeld .
   Vrijwel alles wordt aan het klimaat gekoppeld . Zelfs onlangs het bericht dat mensen die diarree krijgen . Grotere onzin kan je bijna niet verkopen .Het demoniseren van de PVV is in volle gang , ook vanuit de EU.
   De macht agenda wordt de proeftuin voor het voltallige EU volk .

  2. Lees alle reacties
  3. Kuipers is de toxische werksfeer op hoofdkantoor van VWS zat.
   Ervaart nu al zand in de raderen door de ambtenaren wat alleen maar erger wordt als er een PVV minister zit.
   De ambtenarij op alle departementen gaat het Nederlandse volk, wat massaal op de PVV heeft gestemd, afstraffen.


   Conny Helder (VVD) is in elk geval een minister die al helemaal ingewerkt is.

   • Lees alle reacties
   • Deze reactie hoort er zo uit te zien. Blijkbaar is de reactie software van Zorgvisie extreem beveiligd tegen scripting.
    AluHoedje modus
    Kuipers is de toxische werksfeer op hoofdkantoor van VWS zat.
    Ervaart nu al zand in de raderen door de ambtenaren wat alleen maar erger wordt als er een PVV minister zit.
    De ambtenarij op alle departementen gaat het Nederlandse volk, wat massaal op de PVV heeft gestemd, afstraffen.
    /AluHoedje modus

  4. Het moment van het vertrek en de reden van de keuze voor het moment is niet van veel betekenis voor de ontwikkeling van de bestuurlijke en organisatorische inrichting van het zorglandschap. Wel maakt zijn vertrek duidelijk dat het zorgmoeras waarin veel van zijn voorgangers zijn terechtgekomen nog niet is drooggelegd. Een rapport van de Algemene Rekenkamer uit de tijd van de ARK voorzitter Koning beschreef dat heel treffend in de vorm van een zaagtandmodel. Na elke maatregel stegen de zorgkosten wat minder om vervolgens tot de volgende maatregel weer te stijgen. Echt werkzame oplossingen stuitten op de politieke onwil om de kiezers te confronteren met de tegenvaller dat zelfs de zorgbomen niet tot de hemel groeien. Wat je Kuipers wel kunt verwijten dat hij geen begrip heeft verworven over het minister ambt en zich niet heeft gecontreerd op het verbeteren van het functioneren van de zorgverzekeraars. Immers, als deze organisaties de zorgplicht hadden vervuld zoals bedoeld waren hoofdlijnenakkoorden laat staan een soort hoofdlijnensuperakkoord als het IZA niet nodig geweest. Met dit overspelen van zijn hand heeft hij het zorglandschap opgezadeld met een administratief/bestuurlijk/organisatorisch monstrum. Hopelijk heeft hij hiervan geleerd opdat, als hij een rol krijgt die van invloed is op de zorgwereld in Nederland, hij als een wijzer persoon gaat optreden.
   Hans Hof, HealthcareManagementConsultancy/Profs4Zorg.

  5. Tja, waarom zo negatief over dit mooie streven om de zorg te verbeteren? Inderdaad kan men waarschijnlijk bottom-up meer bereiken, dan om top-down met weinig geduld van alles op te leggen. Samenwerken zit wel degelijk in het DNA van de zorg, echter door wantrouwende aan-de-wal-stakeholders, wordt het er niet eenvoudiger op.

  6. Interessant om de verbolgenheid over zijn keuze te zien op veel plaatsen. Hoe groot was de kans dat Kuipers in een volgend kabinet zitten had kúnnen nemen, gegeven de politieke verhoudingen? Had hij moeten wachten totdat Agema de sleutels kwam ophalen?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.