Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuismanager Van den Berg krijgt riant salaris voor thuiszitten

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht moet de vertrokken zorgmanager Adri van den Berg jaarlijks ruim 215.000 euro betalen terwijl hij er niet meer werkt. Dat maakt het ziekenhuis vrijdag bekend nadat het Algemeen Dagblad een beroep had gedaan op de Wet Openbaarmaking uit Publieke middelen gefinancierde Topinkomens (WOPT).
Ziekenhuismanager Van den Berg krijgt riant salaris voor thuiszitten

De jaarlijkse betaling is onderdeel van een vertrekregeling die is gemaakt toen Van den Berg aankondigde vrijwillig te willen opstappen na een ruzie in de leiding van het ziekenhuis. Het totaalbedrag kan oplopen tot 1,2 miljoen euro voor “de zorgmanager wiens functioneren nadrukkelijk ter discussie stond”, aldus het dagblad. Van den Berg, die in het ziekenhuis begon als predikant, wil niet reageren.

Het ziekenhuis laat weten dat inkomsten uit andere betrekkingen van de zorgmanager in mindering worden gebracht op zijn salaris. “Maar tot op heden zijn door hem aan ons geen verdiensten gemeld”, aldus het ziekenhuis. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Veel artsen in loondienst van umc krijgen topsalaris
Ziekenhuisbestuurders verdienen nog steeds boven norm
1,1 miljoen voor topmannen Albert Schweitzer

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

6 reacties

 • no-profile-image

  wally

  Is deze Adri van den Berg de ex zanger Alias Berger de zanger van de Linke Liedjes

 • no-profile-image

  rene

  DE gezondheidszorg bestaat niet. En een rotte gezondheidszorg nog minder. Hier heeft idd een RvT ziten suffen. Dat is niet rot, maar ontzettend dom, want het geld moet ergens anders weer weggehaald worden

 • no-profile-image

  zonnestraaltje

  Schandalig!! Krijgt iedere niet-functionerende werknemer zo'n vertrekregeling?
  Dit soort praktijken moet een halt toegeroepen worden, meteen een verbod op het inhuren van interim management instellen.
  Heeft men weleens gehoord van het tijdelijk waarnemen van collega's?

 • no-profile-image

  zmog

  De regeling voor deze meneer is gemaakt door interim-bestuurders Schoots/Vierhout. Meneer Schoots heeft zelf ruim 6 ton opgestreken voor zijn werkzaamheden bij het ASZ. Vierhout 5 ton. Heeft de Raad van Toezicht liggen slapen?

 • no-profile-image

  anton

  Ik wil ook zo'n baan

 • no-profile-image

  Bert Kerkhof

  Ongekend!! Bewijs dat de gezondheidszorg nog rotter dan rot is. Nog rotter dan de politiek

Of registreer u om te kunnen reageren.