Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ZorgToppers winnen medallion of excellence

Nederlandse leerling-verpleegkundigen worden vierde en winnen een medaille voor excellent vakmanschap tijdens WereldKampioenschappen WorldSkills in London.
ZorgToppers winnen medallion of excellence

Tijdens WorldSkills hebben de kandidaten in verschillende casussen hun vaardigheden op het gebied van medische handelingen en communicatie met de patiënt aan een internationale jury moeten tonen. De vierde plek is gegaan naar Amanda Kruise (van het Drenthe College) en Wessel van de Veerdonk (van het Koning Willem I College). Begin 2011 wonnen beiden de voorronde van de Calibris ZorgTopperwedstrijd in hun regio. Vervolgens streden zij, samen met drie andere regionale winnaars, om de titel Calibris ZorgTopper, beste leerling-verpleegkundige van Nederland. Amanda werd eerste en mocht samen met Wessel naar WorldSkills in Londen.

Promotie

De Nederlandse kampioenen verpleegkunde hebben het opgenomen tegen nationale kampioenen uit twaalf andere landen. WorldSkills is een evenement waar duizend vakmensen in spe het tegen elkaar opnemen om de beste van de wereld te worden in hun vakgebied. Calibris - kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport - beoogt met de organisatie van de landelijke ZorgTopperwedstrijd en deelname aan de internationale wedstrijd een bijdrage te leveren aan de promotie van het vak verpleegkunde. Het uiteindelijke doel is om jongeren en ouderen (zij-instromers) te interesseren voor een carrière in de sectoren Zorg of Welzijn.(Zorgvisie - Carolien Stam)

Lees ook:

Verdeeldheid over inzet Poolse verpleegkundigen
PvdA wil tweeduizend extra wijkverpleegkundigen
Canisius-Wilhelmina werft student-verpleegkundigen

Carolien Stam

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.