Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgToppers winnen medallion of excellence

Redacteur KinderopvangTotaal
Nederlandse leerling-verpleegkundigen worden vierde en winnen een medaille voor excellent vakmanschap tijdens WereldKampioenschappen WorldSkills in London.
ZorgToppers winnen medallion of excellence

Tijdens WorldSkills hebben de kandidaten in verschillende casussen hun vaardigheden op het gebied van medische handelingen en communicatie met de patiënt aan een internationale jury moeten tonen. De vierde plek is gegaan naar Amanda Kruise (van het Drenthe College) en Wessel van de Veerdonk (van het Koning Willem I College). Begin 2011 wonnen beiden de voorronde van de Calibris ZorgTopperwedstrijd in hun regio. Vervolgens streden zij, samen met drie andere regionale winnaars, om de titel Calibris ZorgTopper, beste leerling-verpleegkundige van Nederland. Amanda werd eerste en mocht samen met Wessel naar WorldSkills in Londen.

Promotie

De Nederlandse kampioenen verpleegkunde hebben het opgenomen tegen nationale kampioenen uit twaalf andere landen. WorldSkills is een evenement waar duizend vakmensen in spe het tegen elkaar opnemen om de beste van de wereld te worden in hun vakgebied. Calibris – kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport – beoogt met de organisatie van de landelijke ZorgTopperwedstrijd en deelname aan de internationale wedstrijd een bijdrage te leveren aan de promotie van het vak verpleegkunde. Het uiteindelijke doel is om jongeren en ouderen (zij-instromers) te interesseren voor een carrière in de sectoren Zorg of Welzijn.(Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees ook:

Verdeeldheid over inzet Poolse verpleegkundigen

PvdA wil tweeduizend extra wijkverpleegkundigen

Canisius-Wilhelmina werft student-verpleegkundigen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.