Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Negentig banen op de tocht bij Careyn

Bij zorgorganisatie Careyn dreigt voor negentig huishoudelijke hulpen ontslag. De hulpen kunnen niet meer in gemeente Westland worden ingezet voor het hogere HH2-tarief.
Negentig banen op de tocht bij Careyn

Thuizorgorganisatie Careyn zit met een overschot aan thuishulpen van het hogere niveau. Vandaag vraagt de organisatie deze medewerkers te kiezen voor een teruggang in salaris, een sollicitatie op een andere functie of ontslag. Volgens directeur huishoudelijke hulp Marijke Helderman heeft haar organisatie nog lang geprobeerd de groep thuishulpen in dienst te houden. “Maar omdat het aantal zware indicaties sterk is gedaald in Westland kunnen we dat nu niet meer volhouden. Dit proces is al langer aan de gang maar met het ondertekenen van nieuwe contracten met de gemeente is nu het moment aangebroken dat de grens is bereikt.”

Salaris

De personeelsleden hebben twee weken geleden vernomen dat zij de keuze hebben om licht huishoudelijke hulp te gaan doen voor minder salaris. Careyn vult in dat geval het loon nog een jaar aan. Daarnaast bestaan er nog de mogelijkheden voor sollicitatie op andere zorgfuncties of vrijwillig of onvrijwillig ontslag. “De Ondernemingsraad heeft dit plan goedgekeurd en in principe hebben we voldoende vacatures om deze groep mensen binnenboord te houden", zegt Helderman. "Helaas niet altijd voor het zelfde salaris.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fusiepartners Careyn en Zuwe Aveant leveren pluspakketten
Careyn en gemeenten naar rechter
Voorgenomen fusie Zuwe Aveant en Careyn

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  zuster Zorgstra

  Wellicht kunnen de bestuurders en top (21 directeuren) van deze organisatie ook wat inleveren. Tweedeling in de zorg betreffende salarissen is hier zichtbaar en ongepast. Wie verdienen hier de inkomsten, ik dacht zo op de werkvloer en wie profiteren daarvan?? Vul maar in...

 • no-profile-image

  Lenneke

  Helemaal mee eens Elly! En aan Carla....ik ben bang dat de bestuurders met hun riant salaris niet veel zullen merken als zij ook in moeten leveren, ofschoon ik het ook met jou helemaal eens ben! Bezuinigen op de werkvloer? Dan ook aan de top! Lijkt me eerlijk genoeg!!

 • no-profile-image

  Elly

  Een bedrijf waarvan het opperhoofd 50 mille boven de balkenendenorm scoort, vind ik niet geloofwaardig als het zegt dat er bezuinigd moet worden.

 • no-profile-image

  Anne

  Fusiepartners Careyn en Zuwe Aveant leveren pluspakketten
  2 juli 2010
  Mis ik iets??

 • no-profile-image

  Carla

  Vraag meteen ook huursubsidie of wat ook an voor deze groep medewerkers..
  Bestuurders ook meteen salaris inleveren zodat ook ZIJ voelen wat het is om in te leveren..

Of registreer u om te kunnen reageren.