Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Twee nieuwe bestuurders Flevoziekenhuis

Co'tje Admiraal en Anita Arts zijn per 1 maart 2012 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis. Met voorzitter Jeltje Schraverus bestaat de raad van bestuur nu uit drie leden.
Twee nieuwe bestuurders Flevoziekenhuis

Arts was hiervoor lid van de raad van bestuur van het OLVG. Dezelfde functie bekleedde zij gedurende vier jaar bij ProRail. Co'tje Admiraal is directeur en eigenaar van organisatieadviesbureau On Speaking Terms. Zij was tot 2009 als gynaecoloog verbonden aan het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Besturingsfilosofie

Schraverus was in 2011 de enige bestuurder van het Flevoziekenhuis. De versterking van de raad van bestuur vloeit voort uit de nieuwe besturingsfilosofie die met ingang van 1 januari is ingezet. De vakgroepen van het Flevoziekenhuis worden in 2012 geleidelijk omgevormd tot zogenaamde EVR's: Eenheden voor een Verantwoord Resultaat. Aan het hoofd van de EVR staat een medisch specialist, die wordt ondersteund door een bedrijfsleider.
(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto's: Flevoziekenhuis )

Foto

 • V.l.n.r.: Co'tje Admiraal (lid), Jeltje Schraverus (voorzitter) en Anita Arts (lid).

  V.l.n.r.: Co'tje Admiraal (lid), Jeltje Schraverus (voorzitter) en Anita Arts (lid).

3 reacties

 • no-profile-image

  Peter

  Geweldig. Het flevo ziekenhuis mag terecht trots zijn. Vooral om Mevr.Arts in hun gelederen te hebben, dit is zeer competente bestuurder. Ondanks alle negatieve publiciteit, is dit een enorm hard werkende vrouw met zeer veel ervaring, kennis en kunde. Ik hoop van harte dat ze op deze positie wel de erkenning en aanzien ( zowel persoonlijk als financieel)krijgt.

 • no-profile-image

  Joost

  Zo, de dames kunnen weer lekker de zakken vullen! Hulde, dames!

 • no-profile-image

  Dirk Jan Bakker

  Beste Anita,
  Toch weer de gezondheidsarena in!
  Veel sterkte, succes en ook plezierin het werk.

Of registreer u om te kunnen reageren.