Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Geriaters Meander MC weer aan de slag

Het op non-actief stellen van de drie geriaters van Meander Medisch Centrum wordt met onmiddellijke ingang teruggedraaid. Dat meldt het ziekenhuis afgelopen vrijdag op haar website.
Geriaters Meander MC weer aan de slag

De raad van bestuur is achteraf van oordeel dat dit niet de goede beslissing is geweest. Meander zegt de commotie rondom het voorval te betreuren. De raad van bestuur, de medische staf, de geriaters en de OR overleggen met elkaar over de toekomst van de Geriatrie binnen Meander.

Non-actief

Het ziekenhuis besloot twee weken geleden om twee geriaters op non-actief te stellen. Redenen voor de beslissing wil het ziekenhuis uit privacy-overwegingen niet geven. Na de non-actiefstelling werd ook de afdeling Geriatrie gesloten omdat er te weinig personeel zou zijn. De zorg voor geriatrische patiënten is vervolgens overgenomen door internisten en neurologen binnen het ziekenhuis.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP - Marcel Antonisse )

2 reacties

  • no-profile-image

    Floris N.

    Toch een smetje op het "beste" ziekenhuis van Nederland. Wat zegt dat over de RvB als ze zo met medewerkers omgaan, en wat betekent dat voor de patienten. Hope for the best, prepare for the worst

  • no-profile-image

    adje rem

    Leuk. Het bestuur meandert wel erg voor de zorg uit.

Of registreer u om te kunnen reageren.