Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Alleen minder vacatures in de zorg

Het aantal openstaande vacatures bleef in Nederland vrijwel stabiel, met uitzondering van de zorgsector. Daar ging het aantal open vacatures omlaag. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Alleen minder vacatures in de zorg

In de zorg is het aantal vacatures gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het cijfer daalt van 17 duizend eind juni tot 15 duizend eind september.

Vacatures

In de andere sectoren stabiliseerde het aantal vacatures. Eind september stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 108 duizend vacatures open. Dat zijn er duizend minder dan een kwartaal eerder. De voorgaande drie kwartalen daalde het aantal vacatures beduidend harder. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Spaanse verpleegkundigen vullen vacatures
Meeste vacatures in thuis- en ouderenzorg
Ziekenhuis zet strip in bij lastige vacatures

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.