Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Rode Kruis Ziekenhuis ontslaat 160 werknemers

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk neemt komend jaar afscheid van 160 werknemers, omgerekend 120 arbeidsplaatsen. Dit is ongeveer 10 procent van het personeelsbestand. Gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk.
Rode Kruis Ziekenhuis ontslaat 160 werknemers
Foto: ANP - Koen Suyk

Volgens een woordvoerder wil het ziekenhuis het verlies van de arbeidsplaatsen opvangen door slimmer te organiseren, zodat de kwaliteit van de zorg gehandhaafd blijft. Zo moeten poliklinieken en verpleegafdelingen onderling nauwer gaan samenwerken. Ook denkt het ziekenhuis aan een centrale balie voor alle poliklinieken in plaats van de huidige aparte ontvangstruimten.

Miljoenenbezuiniging

Het Rode Kruis Ziekenhuis is gedwongen tot een miljoenenbezuiniging. Het kwam in diepe financiële problemen, onder meer doordat het een overfinanciering door zorgverzekeraar Achmea niet terugbetaalde en aanwendde voor andere doeleinden. Hierdoor is een schuld van 15 miljoen euro ontstaan.

2 reacties

  • adje rem

    Gaat men nog ....SLIMMER organiseren ?? Slim is zeker het samenwerken van verpleegafdelingen met ...poliklinieken... Vooral voor virussen en bacteriën ,die zich nu wat gemakkelijker en sneller kunnen verspreiden ????

  • adje rem

    Wat zijn dan wel die andere DOELEINDEN geweest ??? Teveel personeel (160) aangenomen ??? Zijn ook hier de accountants schuldig ??

Of registreer u om te kunnen reageren.