Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rode Kruis Ziekenhuis ontslaat 160 werknemers

Mark van Dorresteijn
Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk neemt komend jaar afscheid van 160 werknemers, omgerekend 120 arbeidsplaatsen. Dit is ongeveer 10 procent van het personeelsbestand. Gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk.
Rode Kruis Ziekenhuis ontslaat 160 werknemers
Foto: ANP - Koen Suyk

Volgens een woordvoerder wil het ziekenhuis het verlies van de arbeidsplaatsen opvangen door slimmer te organiseren, zodat de kwaliteit van de zorg gehandhaafd blijft. Zo moeten poliklinieken en verpleegafdelingen onderling nauwer gaan samenwerken. Ook denkt het ziekenhuis aan een centrale balie voor alle poliklinieken in plaats van de huidige aparte ontvangstruimten.

Miljoenenbezuiniging

Het Rode Kruis Ziekenhuis is gedwongen tot een miljoenenbezuiniging. Het kwam in diepe financiële problemen, onder meer doordat het een overfinanciering door zorgverzekeraar Achmea niet terugbetaalde en aanwendde voor andere doeleinden. Hierdoor is een schuld van 15 miljoen euro ontstaan.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.