Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Interimbestuurder De Bie vervangt Kievitsbosch bij Aveleijn

Wim de Bie is donderdag door de raad van toezicht van gehandicaptenorganisatie Aveleijn benoemd tot interimbestuurder na het opstappen van Rob Kievitsbosch Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Kievitsbosch legt zijn werk bij Aveleijn voorlopig neer.
Interimbestuurder De Bie vervangt Kievitsbosch bij Aveleijn

Binnen Aveleijn heeft De Bie maar één opdracht meegekregen: “rust creëren”, aldus een woordvoerder gisteren in de krant. Er ontstond tumult binnen Aveleijn nadat Kievitsbosch regiodirecteur Bert Beijen op non-actief zette. Een rapport over de cultuur binnen de organisatie moet inzicht brengen in deze affaire.

Toezichthoudende functies

De Bie heeft een eigen zorgconsultancybureau, zo schrijft de Twentsche Courant Tubantia. Tot 2008 was hij voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Hij heeft achtentwintig jaar ervaring als ziekenhuisbestuurder. Daarnaast bekleedde hij bestuurlijke en toezichthoudende functies, onder meer bij de NVZ vereniging van ziekenhuizen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Directeur Aveleijn legt werk neer
Aveleijn vernieuwt raad van toezicht
Toezicht Aveleijn stapt op in 2011
Rob Kievitsbosch wordt nieuwe bestuurder Aveleijn

3 reacties

 • no-profile-image

  peter de wit

  wel, wat doen de werknemers via de or? Of mogen die gratis naar de doordamesverwendworden clubs als ze de mond maar houden en meedoen, zoals bij volkswagen. die wim de bie is dus een soort kortjakje (met grote zakken)

 • no-profile-image

  thuishulp

  Hij heeft meer dan 25 jaar alleen bij sintmaarten gewerkt joh. daarvoor was hij een ambtenaartje. bij thuiszorg was hij in de raad van toezicht maar hij was er meestal niet omdat hij ziek was.

 • no-profile-image

  het g(r)aa(i)t maar door

  Wim de Bie?
  Dat was toch de bestuurder van de sint maartens kliniek die in 2007 € 745.800 'verdiende'?
  En hij was toch ook lid rvt bij meavita/thuiszorg groningen?

Of registreer u om te kunnen reageren.