Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Interimbestuurder De Bie vervangt Kievitsbosch bij Aveleijn

Wim de Bie is donderdag door de raad van toezicht van gehandicaptenorganisatie Aveleijn benoemd tot interimbestuurder na het opstappen van Rob Kievitsbosch Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Kievitsbosch legt zijn werk bij Aveleijn voorlopig neer.
Interimbestuurder De Bie vervangt Kievitsbosch bij Aveleijn

Binnen Aveleijn heeft De Bie maar één opdracht meegekregen: “rust creëren”, aldus een woordvoerder gisteren in de krant. Er ontstond tumult binnen Aveleijn nadat Kievitsbosch regiodirecteur Bert Beijen op non-actief zette. Een rapport over de cultuur binnen de organisatie moet inzicht brengen in deze affaire.

Toezichthoudende functies

De Bie heeft een eigen zorgconsultancybureau, zo schrijft de Twentsche Courant Tubantia. Tot 2008 was hij voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Hij heeft achtentwintig jaar ervaring als ziekenhuisbestuurder. Daarnaast bekleedde hij bestuurlijke en toezichthoudende functies, onder meer bij de NVZ vereniging van ziekenhuizen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Directeur Aveleijn legt werk neer

Aveleijn vernieuwt raad van toezicht

Toezicht Aveleijn stapt op in 2011

Rob Kievitsbosch wordt nieuwe bestuurder Aveleijn

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.