Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ex-bestuurder Erbudak staat alleen

De geschorste Aysel Erbudak heeft geen steun meer van de medeaandeelhouders van het Slotervaartziekenhuis.
Ex-bestuurder Erbudak staat alleen
Foto: ANP

Dat zegt president-commissaris Theo Dekker tegen Medisch Contact. Achmea laat weten weer in gesprek te gaan met het Slotervaartziekenhuis.

Niet definitief

Afgelopen vrijdag schorste de Raad van Commissarissen Erbudak vanwege haar solistische optreden in de contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea. Dekker bevestigt tegen Medisch Contact dat de aandeelhouders de eventuele schorsing eerst met Achmea heeft besproken. Erbudak is niet definitief geschorst, er is een mogelijkheid dat ze terugkeert, zo zegt een woordvoerder van het Slotervaartziekenhuis vandaag.

Meromi Holding

Het Slotervaartziekenhuis werd in 2006 overgenomen door Meromi Holding, de investeringsmaatschappij van Erbudak en de Beverwijkse vastgoedondernemer Jan Schram. Erbudak kreeg vervolgens als bestuursvoorzitter de dagelijkse leiding over het Slotervaartziekenhuis. Zij werd gesteund door Schram. Na diens overlijden eind vorig jaar, nam neef Pim Schram de bestuursfunctie in Meromi over. Volgens bronnen is de verhouding van Erbudak met de erven Schram "niet best".

8 reacties

 • adje rem

  Bij welke ziekenhuizen en andere zorgverleners zitten nog meer gedelegeerden van de zorgverzekeraarsgieren als spionnen en manipulanten in de raden van bestuur en commissarissen ? ?

 • adje rem

  Niet waar . Ik sta achter en indien nodig naast of voor haar. W.a.

 • Seb

  Wie durft er nog de macht van de zorgverzekeraars te breken? Wij hebben als individuele zorgvragers niets meer te bepalen. De zorgverzekeraar weet wat goed voor ons is binnen de winstmarge van de verzekeraar natuurlijk. Onze enige invloed: de restitutiepolis wordt ons waarschijnlijk ook ontnomen. Kortom: niet ziek worden ... je bent aan de goden van de verzekeraars overgeleverd.

  Dank mw. Erbudak voor uw mislukte poging, ook al ken ik uw echte beweegredenen natuurlijk niet

 • G123

  ''Ik blijf het herhalen: in de zorg kan alles en zeker als het geld - heel veel geld - kost''
  @Jan C

  Mw had bij het Slotervaart een auto van de zaak van 70000 euro .Waar is dat voor nodig?Ze hoefde niet als een Philipsdirecteur de halve wereld af te reizen,ze had maar 1 werklocatie.
  Hoogmoed komt voor de val ,jammer,want ze heeft in het verleden wel een hoop gedaan om het Slotervaart weer op de rails te zetten

 • Huso

  Jammer dat weer een innovatieve ( lees: gewaagde) betuurder door gefrustreerde grijze muizen de laanwordt uitgestuurd. (Oldboys network).
  Hou je taai dame!

 • Jan C

  Een half jaar geleden werd deze vrouw nog door TV, Krant, Radio en Zorgvisie de hemel in geprijsd.
  Ik blijf het herhalen: in de zorg kan alles en zeker als het geld - heel veel geld - kost

 • Pieter Dan

  Ik vind het zielig voor Aysel, de eenzame Davida die het tegen Goliath opneemt.

 • midden

  maar toch knap, dat ze als David tegen Goliath strijdt.
  Ben er zelf op afgeknapt, maar het is de moeite waard, ze moeten niet alles alles zoete koek slikken?

Of registreer u om te kunnen reageren.