Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Ex-bestuurder Erbudak staat alleen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De geschorste Aysel Erbudak heeft geen steun meer van de medeaandeelhouders van het Slotervaartziekenhuis.
Ex-bestuurder Erbudak staat alleen
Foto: ANP

Dat zegt president-commissaris Theo Dekker tegen Medisch Contact. Achmea laat weten weer in gesprek te gaan met het Slotervaartziekenhuis.

Niet definitief

Afgelopen vrijdag schorste de Raad van Commissarissen Erbudak vanwege haar solistische optreden in de contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea. Dekker bevestigt tegen Medisch Contact dat de aandeelhouders de eventuele schorsing eerst met Achmea heeft besproken. Erbudak is niet definitief geschorst, er is een mogelijkheid dat ze terugkeert, zo zegt een woordvoerder van het Slotervaartziekenhuis vandaag.

Meromi Holding

Het Slotervaartziekenhuis werd in 2006 overgenomen door Meromi Holding, de investeringsmaatschappij van Erbudak en de Beverwijkse vastgoedondernemer Jan Schram. Erbudak kreeg vervolgens als bestuursvoorzitter de dagelijkse leiding over het Slotervaartziekenhuis. Zij werd gesteund door Schram. Na diens overlijden eind vorig jaar, nam neef Pim Schram de bestuursfunctie in Meromi over. Volgens bronnen is de verhouding van Erbudak met de erven Schram “niet best”.

8 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Wie durft er nog de macht van de zorgverzekeraars te breken? Wij hebben als individuele zorgvragers niets meer te bepalen. De zorgverzekeraar weet wat goed voor ons is binnen de winstmarge van de verzekeraar natuurlijk. Onze enige invloed: de restitutiepolis wordt ons waarschijnlijk ook ontnomen. Kortom: niet ziek worden … je bent aan de goden van de verzekeraars overgeleverd.
  Dank mw. Erbudak voor uw mislukte poging, ook al ken ik uw echte beweegredenen natuurlijk niet

 3. ”Ik blijf het herhalen: in de zorg kan alles en zeker als het geld – heel veel geld – kost”
  @Jan C
  Mw had bij het Slotervaart een auto van de zaak van 70000 euro .Waar is dat voor nodig?Ze hoefde niet als een Philipsdirecteur de halve wereld af te reizen,ze had maar 1 werklocatie.
  Hoogmoed komt voor de val ,jammer,want ze heeft in het verleden wel een hoop gedaan om het Slotervaart weer op de rails te zetten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.