Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Genomineerden Zorgmanager van het Jaar 2017

De genomineerden voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2017 zijn Rob Hoogma, Peter Bennemeer en Ernst Kuipers. Dat is vandaag bekendgemaakt. Zij zijn voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit hoogleraar Pauline Meurs en adviseur en managementcoach Frits Verschoor.
Bertine_Lahuis_450.jpg
Foto: Winnaar 2016, Bertine Lahuis

Rob Hoogma
Rob Hoogma is bestuursvoorzitter van gehandicaptenzorgorganisatie Siza in Arnhem. De organisatie is een belangrijke vernieuwer als het gaat om de inzet van technologie bij de ondersteuning van cliënten en medewerkers. Ook op een aantal andere terreinen heeft de organisatie nieuwe concepten bedacht, onder meer op het gebied van kwaliteitsmeting en medezeggenschap.
Bij Siza werken ongeveer 2500 medewerkers; de organisatie verleent zorg aan circa 3750 cliënten.

Peter Bennemeer
Peter Bennemeer is algemeen directeur van Ziekenhuis Bernhoven in Uden. Bernhoven heeft al drie jaar geen raad van bestuur meer maar een directie waarin twee medisch specialisten zitting hebben die verantwoordelijk zijn voor het medische beleid. Vrijwel alle specialisten hebben gekozen voor een participatiemodel. Met de twee belangrijkste zorgverzekeraars is een langetermijnrelatie aangegaan.
Bij Bernhoven werken ongeveer 2300 medewerkers.

Ernst Kuipers
Ernst Kuipers is bestuursvoorzitter van Erasmus MC in Rotterdam. Hij geeft college en hij doet wetenschappelijk onderzoek. Onder zijn leiding heeft het ziekenhuis ruim vijftig academische centra van excellentie ingericht. De kwaliteit van de zorg heeft een impuls gekregen en de relatie met de regio is aangehaald. Ook schrijft het ziekenhuis met een omzet van circa 1,4 miljard euro weer zwarte cijfers.

Professioneel Zorgbestuur
Vorig jaar is de titel Zorgmanager van het Jaar gegaan naar Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter van Karakter, een landelijk werkend centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Op 11 april wordt bekend wie de Zorgmanager van het Jaar 2017 wordt. Dat gebeurt in het middagprogramma van het congres Professioneel Zorgbestuur in het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam. Juryvoorzitter André Rouvoet, tevens voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zal de winnaar bekendmaken. De andere leden van de jury zijn Marlies Ott, programmadirecteur van de Top Class bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Albert Arp, algemeen directeur van de Jaarbeurs, en de winnares van vorig jaar: Bertine Lahuis.

2 reacties

  • Helemaal eens met verwoerd!

  • verwoerd

    ik vraag me af hoe een bestuurslid een zorgmanager kan zijn.
    Een zorgmanager is voor mij nog steeds iemand die de zorg direct als zijn aandachtsgebied heeft. Dus er is voor de medewerkers, de kwaliteit en kwantiteit van zorg. Ere wie ere toekomt zou ik zeggen.
    Verzin dan iets voor bestuurders, maar ondermijn toch niet weer de medewerkers die het op de werkvloer moeten doen.

Of registreer u om te kunnen reageren.