Genomineerden Zorgmanager van het Jaar 2017

De genomineerden voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2017 zijn Rob Hoogma, Peter Bennemeer en Ernst Kuipers. Dat is vandaag bekendgemaakt. Zij zijn voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit hoogleraar Pauline Meurs en adviseur en managementcoach Frits Verschoor.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bertine_Lahuis_450.jpg
Foto: Winnaar 2016

Rob Hoogma
Rob Hoogma is bestuursvoorzitter van gehandicaptenzorgorganisatie Siza in Arnhem. De organisatie is een belangrijke vernieuwer als het gaat om de inzet van technologie bij de ondersteuning van cliënten en medewerkers. Ook op een aantal andere terreinen heeft de organisatie nieuwe concepten bedacht, onder meer op het gebied van kwaliteitsmeting en medezeggenschap.
Bij Siza werken ongeveer 2500 medewerkers; de organisatie verleent zorg aan circa 3750 cliënten.

Peter Bennemeer
Peter Bennemeer is algemeen directeur van Ziekenhuis Bernhoven in Uden. Bernhoven heeft al drie jaar geen raad van bestuur meer maar een directie waarin twee medisch specialisten zitting hebben die verantwoordelijk

2
322

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ik vraag me af hoe een bestuurslid een zorgmanager kan zijn.
    Een zorgmanager is voor mij nog steeds iemand die de zorg direct als zijn aandachtsgebied heeft. Dus er is voor de medewerkers, de kwaliteit en kwantiteit van zorg. Ere wie ere toekomt zou ik zeggen.
    Verzin dan iets voor bestuurders, maar ondermijn toch niet weer de medewerkers die het op de werkvloer moeten doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.