Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aad Koster wordt voorzitter van EAHSA

Het bestuur van de European Association of Homes and Services for the Ageing (EAHSA) heeft ActiZ directeur Aad Koster verkozen tot nieuwe voorzitter. Koster was als bestuurslid van EAHSA al zeer betrokken bij de activiteiten van de internationale ouderenzorg organisatie.
Aad Koster wordt voorzitter van EAHSA

Koster: ‘Mijn doel met EAHSA is om steeds meer aanbieders van ouderenzorg in Europa met elkaar te verbinden. Het aantal ouderen groeit sterk, in heel Europa. Daarom is het van belang dat wij van elkaar leren en samenwerken, ook internationaal. Omdat Europese regelgeving ook van invloed is op nationale en lokale initiatieven voor de ouderenzorg, willen we ook op Europees niveau een sterke, gezamenlijke lobby voeren.’

Europese belangenbehartiger

In september 2014 diende Koster dit doel al als gastheer namens ActiZ van de Europese conferentie ‘Innovation in Ageing Service: Pathways to the future’ in Amsterdam. Deze, onbezoldigde, aanstelling geldt voor twee jaar. “Ondanks mijn aankomend vertrek bij ActiZ, wil ik graag naast een volgende werkkring mijn kennis en netwerk in de ouderenzorg blijven inzetten voor EAHSA en de Europese belangenbehartiging,’ zegt Koster.

Ouderenzorg

The European Association of Homes and Services for the Ageing (EAHSA) is het Europese platform voor aanbieders van zorg, welzijn en wonen voor ouderen. Leden zijn zowel profit als non-profit organisaties, individuen en overheidsorganisaties. EAHSA vertegenwoordigt meer dan 3000 aanbieders in 20 Europese landen.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.