Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Edith Schippers nieuwe president DSM Nederland

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Edith Schippers wordt de nieuwe president van DSM Nederland. De oud-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport volgt Atzo Nicolaï medio juni op.
DSM Nederland, DSM, Edith Schippers, Schippers,
Foto: DSM Nederland

Edith Schippers begint op 1 februari bij DSM. Halverwege dit jaar volgt zij Nicolaï als president op, die na acht jaar het wetenschappelijke gezondheidszorgbedrijf verlaat.  

President

De eerste helft van dit jaar rondt Nicolaï zijn projecten af en draagt hij zijn taken en verantwoordelijkheden over aan zijn opvolger. De volledige overdracht aan Schippers vindt in oktober plaats.

Nicolaï – ex-partijgenoot van Schippers – kwam in 2011 ook vanuit de politiek bij DSM terecht. Nicolaï heeft sindsdien gefocust op de duurzaamheidsambities van DSM in Nederland. Ook heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling aan de Biotech Campus in Delft.

Schippers

Edith Schippers zal in haar rol als president DSM rapporteren aan Dimitri de Vreeze, lid van de rvb en voorzitter van de raad van commissarissen van DSM Nederland. Ze staat aan het hoofd van een bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. DSM en de hieraan gelieerde bedrijven tellen 23.000 medewerkers en generen een nettoresultaat van circa 10 miljard euro per jaar.

Schippers begon haar loopbaan als politiek adviseur voor de Tweede Kamerfractie van de VVD en specialiseerde zich in de gezondheidszorg. Daarna werkte ze voor VNO-NCW. In 2003 nam zij namens de VVD plaats in de Tweede Kamer. Van 2010 tot 2017 was zij minister van VWS. Met de benoeming van Schippers als president DSM komt een einde aan de geruchten over haar potentiële opvolging van Mark Rutte.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.