Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

DSW-topman Oomen: ‘Zorgverzekeraar zit te veel op de stoel van de zorgbestuurder’

Gastauteur
Zorgverzekeraars onderscheiden zich onvoldoende van elkaar en bemoeien zich te veel met wat er binnen de muren van zorgaanbieders gebeurt. Dat zegt bestuursvoorzitter Chris Oomen van DSW. Oomen kondigde donderdag, na 32 jaar, zijn vertrek als bestuurder aan.
Foto: DSW
Chris Oomen, bestuursvoorzitter DSW.
Premium

Zijn kritiek op sommige praktijken

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. De beste man Oomen heeft een soort mythevorming om zich heen hangen als de Calimero die het met een waarschuwend vingertje tegen de grote zorgverzekeraars, het ambtenarendom en andere zorgbobo’s opneemt. Niet vreemd als je je zetel zo lang warm houdt en naarmate het einde in zicht komt, je steeds meer geldingsdrang krijgt om je in de finale te manifesteren.

   De realiteit leert dat meneer Oomen het eind vorig jaar geen enkel probleem vond om ‘hitteams’ op oudere weerloze verzekerden af te sturen. Liefst met een bij DSW bekende indicatie van dementie en vergeetachtigheid. En bij voorkeur slecht Nederlands sprekend. Aan de deur werd het onaangekondigde bezoek kracht bij gezet door te dreigen dat zonder medewerking de zorg wordt gestaakt. Een regelrecht met ‘de deur in huis vallen’.

   Of de DSW-dame, die er steeds als de kieviten bij is, überhaupt bevoegd is een indicatie te beoordelen blijft in het midden, want de verzekerde slaat de schrik om het hart. Het vergaat de ‘beschuldigde’ de lust om vragen te stellen. Aanwezige familie wordt het zwijgen opgelegd. Te veel zorgverleners zullen herkennen wat in opdracht van meneer Oomen de afgelopen maanden aan psychische schade is toegebracht aan medeburgers en verzekerden die zijn salaris opbrengen. Verzekerden die daarmee nooit geconfronteerd hadden mogen worden.

   Met die tactiek van zgn. materiële controle, presteert DSW het maandenlang de declaratie van de zorgverlener op te schorten. Ondanks dat er zorg volgens het zorgplan wordt geleverd. Kijk eens op Stichting Zorgrecht waar vorige week een samenvatting werd gegeven wat zorgverzekeraars zich denken te kunnen permitteren. Ook DSW wordt in de bloemlezing genoemd.

   Kortom, Oomen krijgt een stempel van integriteit dat hij in de praktijk met voeten treedt.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.