Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorzitter en vicevoorzitter Arduin zwaaien af

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Bestuursvoorzitter Jan Geluk en vicevoorzitter Silvia Bal-Roose verlaten Arduin. Zij vinden het na een turbulente periode tijd voor een nieuwe start met nieuwe zorgbestuurders.
Arduin
Foto: Adobe Stock

Geluk en Bal-Roose leggen hun functie op vrijdag 15 februari neer. Dat meldt Arduin donderdag.

Opvolgers

Geluk wordt per 15 februari opgevolgd door Hans Broertjes. Broertjes is op 1 januari 2019 aangetreden in de raad van toezicht. Broertjes heeft ervaring als bestuurder en toezichthouder in de zorg. Zo heeft hij tot oktober vorig jaar de functie ad interim bestuursvoorzitter van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen vervuld. Van 2003 tot 2005 was hij lid van de raad van bestuur van ’s Heeren Loo.

Marco van Dijke – ook per 1 januari 2019 aangetreden – wordt de nieuwe vicevoorzitter. Hij is zelfstandig financieel adviseur en heeft ervaring bij grote, middelgrote en internationale organisaties. Hij is onder andere voorzitter van MKB Wemeldinge.

Zwaar weer Arduin

De afgelopen maanden verkeerde Arduin in zwaar weer. De organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking kampt al een aantal jaar met financiële problemen. Daarnaast legde de IGJ Arduin begin september een bevel op, omdat de zorg in locatie Aagtekerke tekortschoot. Een verbeteringstraject en continuïteitsplan met ondersteuning van ’s Heeren Loo volgde. Vorige week werd duidelijk dat de huidige 150 kleinschalige woonvoorzieningen van Arduin op 6 locaties geconcentreerd worden.

Arduin meldt dat de kwaliteit van de zorg en de bedrijfsvoering verbeterd is dankzij de inzet van het huidige managementteam en ’s Heeren Loo. ‘Arduin heeft een buitengewoon moeilijke periode doorgemaakt’, reageert huidig bestuursvoorzitter Jan Geluk. ‘Nu er brede steun is voor het continuïteitsplan van Arduin willen wij plaatsmaken voor een nieuwe start.’

Raad van toezicht Arduin

Naast de nieuwe voorzitter Broertjes en vicevoorzitter Van Dijke, bestaat de raad van toezicht uit Gerry van den Berg. De raad van bestuur wordt gevormd door Gerton Heyne.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.