Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Joep de Groot nieuwe bestuursvoorzitter CZ

Joep de Groot wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar CZ. Hij volgt Wim van der Meeren op. De Groot is sinds 2010 lid van de raad van bestuur van CbusineZ, de innovatie- en participatiemaatschappij van CZ.  
Joep De Groot Cz

De Groot heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met de zorg om die voor de toekomst betaalbaar en beschikbaar te houden. Niet alleen op het gebied van e-health, hulpmiddelen en robotica, maar ook met initiatieven met ziekenhuizen en artsen om dure geneesmiddelen weer betaalbaar te krijgen.

Strategisch adviesbureau

De Groot studeerde Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkte onder meer bij DSM en startte daarna het strategisch adviesbureau The Essence Consulting.

Continuïteit

De raad van commissarissen van CZ is verheugd over de benoeming. ‘Wij zijn blij met deze interne opvolging, dat is ook goed voor de continuïteit’, aldus Harry Hendriks, voorzitter van de raad van commissarissen van CZ.

De Groot start per 1 mei met zijn nieuwe functie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.