Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Aafje start ontslagprocedure 550 thuishulpen uit voorzorg

Thuiszorgorganisatie Aafje heeft ontslag aangevraagd voor 350 vaste thuiszorgmedewerkers. Ook worden de tijdelijke contracten van 200 werknemers niet verlengd. De ontslagen zijn nodig vanwege de onzekerheid over eventuele contractverlenging in drie gemeenten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Aafje start ontslagprocedure 550 thuishulpen uit voorzorg

De reden voor beëindiging van de contracten is dat de overeenkomst tussen de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR-gemeenten)en Aafje voor het verzorgen van met name huishoudelijke ondersteuning afloopt per 1 januari 2014.

Contractverlenging

Definitieve besluitvorming over eventuele verlenging van de contracten voor huishoudelijke hulp vindt niet eerder plaats dan in de raadsvergaderingen van de drie gemeenten september/oktober. Dit tijdstip in combinatie met de verplichte wettelijke termijn voor het aanvragen van ontslagvergunningen maakt dat Aafje nu uit voorzorg de ontslagaanvraag voor haar medewerkers in gang moet zetten. Beide partijen spannen zich in om alsnog tot overeenstemming te komen, zodat de

1
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.