Hugo de Jonge neemt wijkverpleging op de schop

Zorgaanbieders in de wijkverpleging moeten intensiever gaan samenwerken. Per wijk moet er één herkenbaar wijkverpleegkundig team komen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van VWS in een concept-Kamerbrief voor de Tweede Kamer. Ook wil hij met een wetswijziging ongecontracteerde zorg ontmoedigen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hugo de Jonge, minister van VWS, één herkenbaar wijkverpleegkundig team per wijk. Foto: Martijn Beekman/VWS.
Hugo de Jonge, minister van VWS, één herkenbaar wijkverpleegkundig team per wijk. Foto: Martijn Beekman/VWS.

De huidige organisatie van de wijkverpleging is volgens minister Hugo de Jonge van VWS op de lange termijn niet houdbaar. Tussen 2015 en 2040 zal het aantal ouderen boven de 75 jaar verdubbelen. De wijkverpleging krijgt niet alleen te maken met een sterk groeiend aantal cliënten, de thuiswonende ouderen hebben ook nog eens intensievere zorg nodig. Tegelijkertijd ziet de minister dat het groeiende aantal kleine zorgorganisaties en zelfstandige verpleegkundigen zorgt voor steeds meer fragmentatie in de uitvoering. Met de krapte op de arbeidsmarkt kan aan de toekomstige zorgvraag alleen worden voldaan als zorgaanbieders intensiever gaan samenwerken, schrijft de minister in

2
4576

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.