TSN en Espria gaan samen arbeidsmarktkrapte Midden en Noord-Nederland te lijf

Indien groen licht van de NZa en ACM, wordt TSN Thuiszorg onderdeel van het in Noord- en Midden-Nederland opererende Espria. Tot op heden behoort TSN Thuiszorg, vooral werkzaam in Groningen en Drenthe, nog tot de ADG dienstengroep. De overname moet bijdragen aan kwalitatief betere zorg door samenwerking in het algemeen, en meer specifiek aan het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek, aldus bestuursvoorzitter van Espria, John Kauffeld.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
samenwerking in zorg
Foto: s_l/stock.adobe.com

De toetreding van TSN tot het Espria-concern moet leiden tot een meer intensieve samenwerking tussen beide organisaties. Het uiteindelijke doel is kwalitatief betere zorg. Met name de nachtzorg, acute zorg en specialistisch verpleegkundige zorg zouden baat hebben bij de overname, zo laat Espria weten. TSN blijft als zelfstandige organisatie bestaan. De toetreding zou dan ook geen gevolgen hebben voor arbeidsplaatsen: TSN-medewerkers blijven in dienst bij hun huidige werkgever, en ook directeur Paul Lafranca behoudt zijn functie. Wel zullen TSN-afgevaardigden toetreden tot de centrale ondernemingsraad en centrale cliëntenraad van Espria. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en vervolgens de Autoriteit Consument en

0
300

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.