Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanbieders reserveerden niet voor NMa-boete

De thuiszorgorganisaties die boetes moeten betalen wegens kartelvorming, hebben daarvoor geen geld apart gezet.

De NMa heeft vorig jaar invallen gedaan bij de organisaties. Die hebben niet gereageerd met een balansvoorziening voor een eventuele boete. “Wij zijn er niet van uitgegaan dat we fout hadden gehandeld”, zegt Lucien van Ruth, bestuursvoorzitter van de Viva! Zorggroep die vier miljoen euro moet betalen. “We zijn helemaal niet in staat vier miljoen euro te betalen. Als het zover komt, moet ik kijken hoe we voorkomen dat de tent omvalt.”

Bestuursvoorzitter Florent Vlak van Vivium Zorggroep heeft met de accountant gesproken over een voorziening, maar: “Wij achtten de kans uitermate klein dat we een boete zouden krijgen. Als dat al zou gebeuren, dacht ik eerder aan dertigduizend euro. Gelukkig hebben we wel reserves, bedoeld voor innovatie.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

NMa legt thuiszorg miljoenenboetes op

Beken uw kartelafspraken aan de NMa

NMa vermoedt kartelvorming thuiszorg

Reacties:

Xantippe op woensdag 1 oktober 2008 11:52

Dus toch ten koste van

bewoners en personeel..

Kleinschalig wonen gaat zo wel heel erg lang duren..

Vibes op woensdag 1 oktober 2008 12:03

Belachelijk, wij achtten de kans uitermate klein dat we een boete zouden krijgen… is dit een verkapte bekentenis?! Men wist dus dat ze fout bezig waren.. maar, gooi de kosten voor de bewoners maar omhoog, en de salarissen van de medewerkers naar beneden… dan komt het allemaal goed!

Frans op woensdag 1 oktober 2008 12:07

Mocht het nu zo zijn dat een zorgorganisatie dreigt om te vallen, grijpt dan de overheid ook in(vgl Fortis)?

precies op woensdag 1 oktober 2008 14:07

We beginnen gewoon een zorginstelling die we Fortis noemen, alle fouten noemen we ABN dan komt Wouter bos vanzelf met de belastingcenten de tent redden…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.